Bierkaart

Bierkaart

Van de TAP: Het merk Kronenbourg bestaat sinds 1947, als Jérôme Hatt, nakomeling van de oprichter van de brouwerij, terugkomt naar Straatsburg. Kronenbourg (in de volksmond ook wel Kro genoemd) is het grootste biermerk van Frankrijk. Het wordt gebrouwen door de Brasseries Kronenbourg. Al decennia lang is Kronenbourg het meest gedronken bier in Frankrijk: Alle varianten van Kronenbourg zijn voorzien van een rood-wit geblokt etiket omdat dit de kleuren van de Elzas zijn, waar het bier vandaan komt.

Kronenbourg 1664, de klassieke pilsener, met 4,2% alcohol                              € 2,45

 • Brouwerij Oedipus
  € 4,83
  Vier vrienden met een passie voor bier zijn in 2011 een brouwerij in Amsterdam Noord begonnen. Ze gebruiken zoveel mogelijk biologische ingrediënten en hebben op hun dak van de brouwerij zonnepanelen.
 • Gaia IPA 7%
  € 5,77
  Oedipus Gaia is een India Pale Ale met een flinke dosis bitterheid. De fruitigheid, ook afkomstig van de hop, geeft tegengas. Aardse vruchtbaarheid en hemelse inspiratie zijn met Gaia onder één dop samengebracht.
 • Mannenliefde Saison 6%
  € 5,86
  Oedipus Mannenliefde is een frisse en fruitige Saison gebrouwen met Szechuan peper, lemon grass en Sorachi Ace hop. De ingrediënten zorgen voor een frisse, fruitige smaak met veel citrus. Deze Saison is zeer doordrinkbaar.
 • Mama Blond 5%
  € 5,56
  Oedipus Mama is oranje van kleur met een witte schuimkraag en is fijn van structuur. Veel citrus in het aroma dankzij de Cetennial-hop. Verfrissend met een licht bittere afdronk.
 • Thai Thai Tripel 8%
  € 5,89
  Oedipus Thai Thai Tripel is geen Tripel zoals je zou verwachten. De mannen van Oedipus hebben er heel duidelijk hun eigen signatuur aan gegeven, onder meer door wat ongewone ingrediënten, zoals chilipeper, toe te voegen. Het resultaat mag er zijn, met deze Tripel in je glas word je zeker verrast.
 • Franziskaner
  € 4,95
  Dit bier is gekenmerkt door zijn frisse, kruidige en fruitige smaak. Het is romig met weelderig schuim. Maar een sprankelende frisheid en harmonieus fruit zoals, banaan en citrus, zijn ook zeker te proeven in dit frisse biertje. Subtiel kruid, zeer pittig en een licht zoete afdronk. De brouwerij bestaat al sinds 1313 en is tot de dag van vandaag de oudste brouwerij in Duitsland die nog in privébezit is. Het is een van de originele brouwerijen uit München.

Alcoholvrij Bier

 • Leffe Blond 0.0%
  € 3,99
  Leffe Blond 0.0% is een blond alcoholvrij bier. Dit is het eerste abdijbier dat geheel zonder alcohol is gebrouwen. 'Het alcoholvrije bier blijft trouw aan de kwaliteit en authenticiteit van de bekende alcoholhoudende bieren', zo zeggen ze bij Leffe.
 • Van de streek Playground IPA 0.5%
  € 4,77
  De eerste alcoholarme IPA van Nederland, gebrouwen in Utrecht. Een echt gebrouwen bier, met een fikse bitter en serieuze dry-hop. Veel smaak, weinig alcohol!
 • Amstel Radler 0.0%
  € 2,95
  Amstel Radler 0.0% is een verfrissende mix van Amstel 0.0% bier en sprankelend citroenwater. Amstel Radler 0.0% is een geheel alcoholvrij bier en wordt gebrouwen zonder kunstmatige toevoegingen.
 • Heineken 0.0%
  € 2,95
  Na ruim twee jaar brouwen en proeven zijn de meesterbrouwers tot de meest optimale smaak gekomen voor deze alcoholvrije variant. Heineken 0.0 is verfrissend met de karakteristieke fruitige tonen van de Heineken A-gist en een zacht moutige body. De brouwer biedt hiermee consumenten de mogelijkheid om vaker te variëren in het moment waarop ze genieten van een Heineken; zonder alcohol!